A Geological Landmark’s Phosphorescent Glow Inspires the National Museum of Qatar’s Cavernous Gift Shop


Patches of natural and artificial light highlight the curved layers of the National Museum of Qatar’s recently completed gift shop. The massive undulating walls were constructed from over 40,000 pieces of timber that tower high above visitors’ heads and imitate the shape and feeling of the Dahl Al Misfir or Cave of Light. The Qatar landmark is an underground formation that contains a wealth of gypsum deposits, which illuminate the cave with a phosphorescent glow and often form clusters of rose-shaped crystals known as “desert roses.”[…]

Koichi Takada Architects wanted to connect visitors to the museum back to Qatari desert landscapes,

Source: A Geological Landmark’s Phosphorescent Glow Inspires the National Museum of Qatar’s Cavernous Gift Shop

Advertisements

About agogo22

Director of Manchester School of Samba at http://www.sambaman.org.uk
This entry was posted in Architecture and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.