Visit: SESC Pompéia


Brazilian Concrete

This disused industrial warehouse was renovated in 1982 to create a new cultural and sports complex. The design was treated as two parts, the existing factory buildings and the new-build concrete towers, connected by the public space between them. The original factory buildings were stripped back to their structure and building fabric, with new additions inserted to encourage a diverse social interaction and ‘architecture for all’. The concrete towers provide space for sporting activity with two towers connected by elevated concrete walkways and a third ‘chimney’.

FACTORY SPACES

The retrofitted spaces are stripped back to their envelope and concrete structure, with various interventions to the spaces to allow eating, sitting, talking, walking, reading – centred around “Culture as a shared life experience, free-choice, freedom for gatherings and meetings.” Lina Bo Bardi. The new concrete interventions and timber furnishings change the spaces by creating changes in height and changes in spatial…

View original post 159 more words

About agogo22

Director of Manchester School of Samba at http://www.sambaman.org.uk
Gallery | This entry was posted in General. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s